Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Μιλήσαμε αυτή την ώρα με τον Vittorio Arrigoni, που βρίσκεται στην βομβαρδιζόμενη κι αποκλεισμένη Γάζα!

Αυτή την ώρα είχαμε – επιτέλους – μια νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό Vittorio Arrigoni.Οι βόμβες των ισραηλινών γουρουνιών έφθαναν στ’ αυτιά μας και ο φίλος Vik βρισκόταν σε νοσοκομείο της πόλης, μαζί με άλλους ξένους εθελοντές και με το φως κεριών βοηθούν τους γιατρούς, οι οποίοι υπεράνθρωπες προσπάθειες προσπαθούν να περιθάλψουν τα θύματα των ναζί.Ο Vik θυμωμένος με τη δύση, με την κυβέρνησή του, αλλά και με τους δήθεν προοδευτικούς πολιτικούς της Ιταλίας που κάνουν διακοπές στα χιονισμένα σαλέ…
- Vik, οι ισραηλινοί ζήτησαν από όλους τους ξένους που είναι στη Γάζα ν’ αποχωρήσουν ως την Παρασκευή…- Ας το ξεχάσουν όλοι τους. Είμαστε Παλαιστίνιοι! 400 ξένοι, έχουμε κι έναν έλληνα μαζί μας, όλοι αποφασισμένοι να μην φύγουμε από τη Γάζα!- Λες να εισβάλουν;- Εκείνο που τους ενδιαφέρει και τους στοιχίζει ακριβά, είναι ότι ενώ τα ΜΜε δεν λένε για τη γενοκτονία, το μακελειό που γίνεται εδώ, εμείς οι ξένοι περνάμε προς τα έξω την ενημέρωση. Έτσι τα συνεχή ψέματά τους καταρρίπτονται! Δεν φεύγουμε!- Τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε;- Αυτό που κάνεις φίλε, είναι ότι καλύτερο. Μάθαμε, μέσω του μπλογκ sibilla για τον έλληνα βουλευτή που γύρισε τα κρασιά, σήμερα για τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει γι’ αυτούς τους ανθρώπους εδώ, τι σημαίνει πως κάποιος επίσημος μίλησε για το δράμα τους.- Εννοώ κάτι άλλο…- Όχι, συνεχίστε να γράφετε. Να λέτε την αλήθεια. Να λέτε για την ντροπή των αναίσθητων δυτικών πολιτικών. Όταν επιστρέψω, αν επιστρέψω, θα πάω στην ιταλική βουλή να τους ρίξω κατάμουτρα τα αίματα των δολοφονημένων παιδιών. Έχουν μεγάλες ευθύνες.Και… τα λόγια του προέδρου σας, που είδαμε σήμερα στο sibilla, θες να ξέρεις πως τα βρήκαν οι φίλοι μας εδώ;Μιλήστε…Παλαιστίνιοι κραυγάζουν: Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο πρόεδρος, ζήτω ο βουλευτής….- Τους ακούς; Τους είπα ότι ήταν το μπλογκ που έγραψε για το βουλαυτή με τα κρασιά και τον έλληνα πρόεδρο σήμερα. Σαν παιδιά κάνουν!
Σε φιλώ, σ’ αγκαλιάζω.
Α… στείλε το βίντεο με το κατέβασμα της ισραηλινής σημαίας από την πρεσβεία του Ισραήλ, δεν το βρίσκω εύκολα στη σελίδα. Αν θες βάλτο ξανά, απόψε αν μπορέσω με την μανιβέλα να φορτίσω την μπαταρία του φορητού, θα είναι γιορτή γι αυτούς και για εμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: