Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, στη Γάζα! Όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι του κόσμου, όλα τα blogs, ενωμένοι για να σταματήσει η ΣΦΑΓΗ!




ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Πριν από λίγο είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με το μέλος της Ν. ΠΑΣΟΚ Θέμη Τζήμα που συμμετέχει στην αποστολή. Η αποστολή βρίσκεται καθ΄οδόν για τα σύνορα όπου βρίσκονται δεκάδες ακτιβιστές και γιατροί οι οποίοι περιμένουν να εισέλθουν στα εδάφη της λωρίδας της Γάζας για να προσφέρουν τη βοήθεια τους.
Ακούστε την τηλεφωνική επικοινωνία
Η γενοκτονία της Γάζας είναι υπόθεση όλων των λαών του πλανήτη
Λευτεριά στη Γάζα και την Παλαιστίνη

Σίβυλλα - Sibilla

Κώστας Παπακυρίτσης, ΑΝ…

«ΑΝ… ΑΣΧΗΜΑ… ΤΙΣΜΟΣ…
Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από την ομόφωνη υπερψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού από την κυβερνητική πλειοψηφία και ο “αρχιτέκτονας” του σχεδίου βρίσκεται εκτός κυβέρνησης.Αλήθεια ποιον νομίζουν ότι περιπαίζουν οι κυβερνώντες;
Υποψιάζομαι μόνον τους εαυτούς τους και κανέναν άλλον…»
Αυτό είναι το σχόλιο για τον «ανασχηματισμό» του Κώστα Παπακυρίτση, πρώην Νομάρχη Καρδίτσας, πετυχημένου και εκλεγμένου
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com
ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ

Ανταπόκριση από Ράφα (Λωρίδα της Γάζας), από ΕΛΛΗΝΑ ακτιβιστή κι όχι από δημοσιογράφους που ξεκουράζονται στα πολυτελή ξενοδοχεία της Μοσάντ

Ανταπόκριση από Ράφα (Λωρίδα της Γάζας, σύνορα με Αίγυπτο) *
- Η χειρότερη νύκτα από πλευράς αεροπορικών βομβαρδισμών στη Ράφα. Κάθε 5 με 10 λεπτά και ένας-δυο πύραυλοι, κυρίως από F-16. Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται και αυτή την ώρα. Κυρίως (αλλά όχι μόνον) πρέπει να έχει χτυπηθεί η περιοχή των συνόρων, με τα τούνελ, όπου όμως πλέον χτυπιούνται σπίτια. Κάποιες πληροφορίες μιλούν για δυο σπίτια, ο κόσμος εδώ ήδη μιλάει για 8 σπίτια χτυπημένα.
- ΕΚΚΛΗΣΗ: Κάντε κάτι, ασκήστε πίεση να σταματήσουν οι Ισραηλινοί να χτυπούν ασθενοφόρα. Έχουν χτυπήσει καμιά δεκαπενταριά, και έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 7, ίσως και παραπάνω, τραυματιοφορείς και γιατρούς. Οι διεθνείς ακτιβιστές του ISM στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας εδώ και μέρες συνοδεύουν ασθενοφόρα. Εμείς εδώ στο νότιο τμήμα δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμα, όμως ήδη έχουν γίνει κάποιες προετοιμασίες. Περιμένουμε κλήση για αποστολή σε επικίδυνη περιοχή. Στην Ερυθρά Ημισέληνο στη Ράφα, με την οποία θα αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε, μας είπαν ότι ένα από τα ασθενοφόρα τους παραλίγο να χτυπηθεί από πύραυλο μη επανδρωμένου ισραηλινού αεροσκάφους, μόλις που πρόλαβε να ξεφύγει. Γενικά βάζουν τους τραυματίες όπως όπως στο ασθενοφόρο, και φεύγουν, και μετά αρχίζουν να τους φροντίζουν.
- Την ώρα που οι άνθρωποι της Ε.Η. μας δείχνουν κάποια πράγματα μέσα στα ασθενοφόρα που ενδεχομένως να συνοδεύσουμε, στον ασύρματο ακούγονται πολλές συνομιλίες. Μας εξηγούν ότι οι Ισραηλινοί εμποδίζουν ασθενοφόρο να μεταφέρει τραυματία, από το νότιο προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
- Τα ασθενοφόρα εμποδίζονται να φτάσουν στους τραυματίες οι οποίοι πεθαίνουν αβοήθητοι. Εγκλωβισμένες οικογένειες δεν μπορούν να φύγουν. Χθες στην Ερυθρά Ημισέληνο μας είπαν για μια οικογένεια στη Τζαμπάλια, που εδώ και μέρες ζητά να την απεγκλωβίσουν, αλλά δεν μπορούν να πλησιάσουν. Μας έδωσαν τηλέφωνα να τα μεταφέρουμε στους συναδέλφους μας στο βορρά, μήπως μπορούν να κάνουν κάτι...
- Γενικά η κατάσταση στην Τζαμπάλια είναι απελπιστική. Όπως ξέρετε οι Ισραηλινοί χτυπούν τα σχολεία των Ηνωμένων Εθνών όπου έχουν βρει καταφύγιο όσοι/ες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Εκατόμβη νεκρών. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ να σταματήσει αυτή η σφαγή! Επιπλέον τα μηνύματα που μας έρχονται από Τζαμπάλια είναι ότι ο κόσμος πλέον δεν έχει τρόφιμα και ΝΕΡΟ!
- Προχτές το βράδυ, μια από τις συναγωνίστριες του ISM, η καναδή Έβα Μπάρτλετ, παραλίγο να σκοτωθεί μαζί με πολλούς δημοσιογράφους όταν το κτίριο στο οποίο βρίσκονταν, δέχθηκε επίθεση από ελικόπτερο Απάτσι. Οι Ισραηλινοί όχι μόνο δεν αφήνουν τους δημοσιογράφους να εισέλθουν και να μεταδώσουν τις θηριωδίες που λαμβάνουν χώρα στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά τώρα προσπαθούν να σκοτώσουν και τους λιγοστούς δημοσιογράφους και διεθνείς εθελοντές που μπορούν να αποκαλύψουν τα γκλήματα που συμβαίνουν.
* Χαφιέδες της ΚΥΠ, στην υπηρεσία της Μοσάντ και της Cia, δεν σας κάνουμε τη χάρη να γράψουμε το όνομα του ΕΛΛΗΝΑ ακτιβιστή!
Λοιπόν, σαΐνια, γελοία δουλικά της Μοσάντ, έτσι θα σας βάλουν να τρέχετε, για να το ανακαλύψετε!
Τρέξτε βόδια, τρέξτε αμερικανοτσολιάδες!
Από Σίβυλλα - Sibilla

Εκστρατεία αιμοδοσίας και συλλογής φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παιδικών τροφών για την Παλαιστίνη

Εκστρατεία αιμοδοσίας και συλλογής φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παιδικών τροφών για την Παλαιστίνη, αποφάσισαν να ξεκινήσουν η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ, η ΚΕΔΚΕ και η ΕΝΑΕ, σε συνεργασία με την «Ελληνο-Παλαιστινιακή Φιλία», και την «Πανευρωπαϊκή Επιτροπή για τη Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας», που είχε και την πρωτοβουλία για τη σύσκεψη που έγινε χθες 7-1-09 στα γραφεία της τριτοβάθμιας δημοσιοϋπαλληλικής οργάνωσης.
Λεπτομέρειες για τα είδη που έχουν ανάγκη τα νοσοκομεία στη Γάζα, καθώς και για τα σημεία συγκέντρωσης των εφοδίων, που θα γίνει με το συντονισμό δήμων και νομαρχιών, θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
Οι συνδικαλιστικοί φορείς διοργανώνουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τη σφαγή των παλαιστινίων, το ερχόμενο Σάββατο 10-1-09, στις 13.30 στο Σύνταγμα.
Για περισσότερα στο ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Τώρα, επιτέλους τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βίκ (Vittorio Arrigoni) στη Γάζα

Κατορθώσαμε να μιλήσουμε τώρα (ώρα 01:45) με τον Ιταλό Vittorio Arrigoni, που δεν έχει εγκαταλείψει τη Γάζα.
- Βίκ, η κατάσταση;
- Ένα μεγάλο, τεράστιο σφαγείο. Δεν το συλλαμβάνει ο νους του ανθρώπου.
- Τώρα είσαι στο νοσοκομείο;
- Ναι. Χθες οι ισραηλινοί μας ανάγκασαν να εγκαταλείψουμε ένα νοσοκομείο και μεταφέραμε όσους επέζησαν σε ένα άλλο.
- Πως σας ανάγκασαν;
- Περικύκλωσαν το νοσοκομείο, αν και ήταν υπό την προστασία του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, πυροβολούσαν όποιον πλησίαζε και άρχισαν να πολυβολούν κατευθείαν στα παράθυρα, τις πόρτες, το κτίριο… Πανικός…
- Τα ΜΜΕ δεν λένε τίποτα;
- Κοίταξε, οι δημοσιογράφοι είναι εκτός Γάζας και όλοι οι ευρωπαίοι είναι εκτός Γάζας, δεν κάνουν άλλο από το να ανακοινώνουν τα κείμενα που τους δίνει η Μοσάντ. Ξέρεις τον Pagliara;
- Τον Claudio Pagliara;
- Ναι, αυτός ο δήθεν ανταποκριτής της RAI, βρίσκεται στο Τελ Αβίδ και δεν κάνει άλλο από το να διαβάζει τις ανακοινώσεις που ετοιμάζει η Μοσάντ για τους ανταποκριτές.
- Μήπως είσαι σκληρός μαζί τους…
- Μα τι λες; Πριν λίγο έφεραν στο νοσοκομείο μια οικογένεια που ξεκληρίστηκε. Ξέρεις τι είναι να βλέπεις ανοιγμένο το κεφάλι ενός μικρού παιδιού;
- Τα ΜΜΕ λένε ότι κυνηγούν τους τρομοκράτες της Χαμάς.
- Γελοίοι υπηρέτες της Μοσάντ είναι. Ποιους τρομοκράτες; Ποια όπλα; Ξέρεις ότι δεν μας αφήνουν να περισυλλέξουμε νεκρούς και τραυματίες; Αυτό δεν το έκαναν να ναζιστικά στρατεύματα του Χίτλερ. Είναι κτήνη!
- Η κατάσταση στην πόλη της Γάζας;
- Πείνα! Δεν υπάρχει τίποτα να φάμε, ούτε ένα κομμάτι ψωμί για τα παιδιά. Τα πτώματα αναδύουν τη νεκρική μπόχα παντού. Οι τραυματίες πεθαίνουν γιατί δεν υπάρχει, εκτός από τους αγωνιστές γιατρούς, ούτε μία ασπιρίνη. Πρόκειται για ένα έγκλημα εκ προμελέτης και το έγκλημα αυτό θα βαραίνει για πάντα την Ευρώπη!
- Σκέφτεσαι να φύγεις;
- Είμαι Παλαιστίνιος και θα μείνω ΕΔΩ! Μόνο νεκρό θα με πάνε στην Ιταλία τα κτήνη!
Τι να προσθέσουμε... ελπίζουμε και αύριο να είναι εκεί ο Βίκ, να μιλήσουμε μαζί του και να γίνει ο εφιάλτης όλων των Ευρωπαίων πολιτικών...

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ?

busy bee: ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ???

Μποϊκοτάζ στα ισραηλινά συμφέροντα – BOYCOTT ISRAEL CAMPAIGN

Γνωρίζεις ότι τα καταστήματα Starbucks είναι ισραηλινών συμφερόντων;
Τώρα ΝΑΙ! Το βλέπεις ΕΔΩ!
Κάθε ενίσχυση σ’ αυτά τα καταστήματα είναι βοήθεια στους ναζί ισραηλινούς που ξεκληρίζουν ένα λαό, ένα έθνος, που δολοφονούν αθώα παιδιά!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ

κορκοστόχος...

Στην εικόνα μας ένας "κορκοστόχος" που ενώ τα παιδιά της βρίσκονται ακόμα εν ζωή, ο φονιάς άντρας της. έχει εκτελέσει εν ψυχρώ το παιδί μιας άλλης. το οποίο τώρα περιυβρίζεται και λοιδορείται.

Στη ζωή κυράτσα μου, υπάρχουν πολύ σημαντικότερες αξίες από το κενό που τώρα αισθάνεσαι ακάλυπτο αποκάτω σου. Θρασύμι!

Ένα μωρό να ξεφύγει από τον Ηρώδη του 21ου αιώνα, από τους ναζί του Ισραήλ, θα πάρει το όπλο για την πατρίδα του


Sibilla

Οι Έλληνες bloggers αντιδρούν...

ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ:
TA NEA ΤΩΡΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.
ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.ΕΓKΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΩΡΑ.
ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ YOUTUBE ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ BLOGERS ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΙ..Καλούμε τις Κυβερνήσεις του Ισραήλ και της Αιγύπτου να σταματήσουν αμέσως τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και να επιτρέψουν στις ανθρωπιστικές αποστολές να εισέλθουν στην περιοχή και να σώσουν τα παιδιά, τις γυναίκες, τους ασθενείς και όλους τους παλαιστίνους που υποφέρουν, επειδή θέλουν να έχουν τη δική τους πατρίδα, όπως όλοι οι άνθρωποι.
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;
ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ. ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ.
ΓΑ..ΜΩ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΙ ΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ ΟΡΓΙΣΤΗΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΕΚΛΑΨΑ, ΝΑΙ...ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ.


Press-gr

Πλάι, πλάι… η ιστορία με το μέλλον του ΠΑΣΟΚ… για την Γάζα

Sibilla

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Massimo D’Alema: η Χαμάς είναι νόμιμος εκπρόσωπος του Παλαιστινιακού λαού και χωρίς αυτήν δεν υπάρχει λύση...

Η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού ταράζει τα νερά της Ομπαμόπληκτης και κοιμώμενης ευρωπαϊκής αριστεράς.
Μετά τον Θόδωρο Πάγκαλο,[1] τον ιταλό ευρωβουλευτή Giulietto Chiesa,[2] που αψήφησε τους «δισταγμούς» και την πολιτική ανεπάρκεια της ευρωπαϊκής αριστεράς, την συνταρακτική δήλωση του Κάρολου Παπούλια,[3] έφθασε η πρωτοβουλία στο αγγλικό κοινοβούλιο.[4]
Η σπίθα άναψε φωτιά και οι φωτιές έχουν αρχίζουν ν’ ανάβουν στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.
Ίσως το DNA, της συντηρητικής πλέον ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς, ίσως η ιστορική παράδοση, ίσως η «ανεπάρκεια» των ΗΠΑ να εξαγοράσουν όλες τις συνειδήσεις και της πολιτικές ηγεσίες της αριστεράς, ίσως τα αδιέξοδα της κεντρώας πολιτικής των ευρωπαϊκών κομμάτων της αριστεράς, ίσως οι λαϊκές κινητοποιήσεις και η λαϊκή αγανάκτηση, ίσως το δίκιο ενός λαού που παλεύει για τη γη του, ίσως, ίσως, ίσως…
Χθες μπήκε στο παιχνίδι η «μεγάλη αλεπού» της ιταλικής αριστεράς, ο Massimo D’Alema.Ο τελευταίος Γενικός Γραμματέας του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, πρώην πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, σε πλήρη διάσταση με τον κεντροδεξιό χαρακτήρα, που προσέδωσε στο Δημοκρατικό Κόμμα, ο συντηρητικός Walter Veltroni (όσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε ορισμένους στο ΠΑΣΟΚ), έδωσε τη σωστή διάσταση στο μακελειό της Γάζας, με σαφή θέση για τη Χαμάς.
Η Χαμάς είναι επισήμως "τρομοκρατική οργάνωση": στην Ευρωπαϊκή Ένωση,[5] τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιαπωνία και φυσικά το Ισραήλ.Ο Massimo D’Alema, όχι μόνον δήλωσε ότι «δεν είναι δυνατόν χωρίς την Χαμάς να τελειώσει η τραγωδία», αλλά θύμισε σε όλους τους ευρωπαίους – και ειδικότερα στην αριστερά – ότι «Αυτή η οργάνωση είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος του Παλαιστινιακού λαού, σύμφωνα με τις ελεύθερες εκλογές που διεξήχθησαν το 2006».
Oι ρεαλιστικές δηλώσεις του Massimo D’Alema - πρόκειται για ρεαλιστικές και υποδεικνύουν την πραγματικότητα και την αλήθεια -, προκαλούν σάλο στην ιταλική πολιτική σκηνή.Για το Δημοκρατικό Κόμμα του Veltroni, που ταυτισμένο με τη δεξιά του Berlusconi, ήθελε τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση. Για τα ξεπουλημένα ΜΜΕ, που εκφράζουν τη φωνή της «μητέρας των δημοκρατιών» τις ΗΠΑ. Η κρατική ραδιοτηλεόραση RAI – δεν μιλάμε για τα 5 κανάλια-κολοσσούς του Berlusconi –, έχει ξεκινήσει τον πόλεμο.Κάτι κινείται…Όμως, είτε η ευρωπαϊκή αριστερά ξυπνήσει από το λήθαργο-έρωτα προς τον νέο πλανητάρχη, είτε όχι, η πραγματικότητα είναι μία: η Τρίτη Ιντιφάντα της Χαμάς, είναι μια πολιτική κίνηση που θα αγκαλιάσουν όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι.
Κι οι ελεύθεροι άνθρωποι ξυπνούν από το λήθαργο της δήθεν εκσυγχρονιστικής-αμερικάνικης αριστεράς. Προσδοκούν μια αριστερά με κοινωνικό πρόσωπο, που θα στέκεται πλάι στους αγωνιζόμενους λαούς εναντίον του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.
Τα παραμύθια, περί ρεαλισμού και αναγκαστικής υποταγής στην «παγκοσμιοποίηση», την ελεύθερη αγορά, τον καταναλωτισμό, δεν θα μπορέσουν να συγκρατήσουν τους αριστερούς ψηφοφόρους των ευρωπαϊκών μεταλλαγμένων πρώην αριστερών πολιτικών κομμάτων: Η Ευρώπη είναι δεξιά χάρη στην ανυπαρξία μιας αριστεράς
[1] Για να «ευλογούμε και τα γένια μας», η είδηση της επιστροφής των κρασιών στον ισραηλινό πρέσβη έκανε το γύρο του κόσμου από το μπλογκ Sibilla
[5] Council Decision, Council of the European Union, December 21, 2005

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Είμαστε Παλαιστίνιοι

Εκστρατεία συλλογής φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παιδικών τροφών για το δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό πληθυσμό της Γάζας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκστρατεία συλλογής φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παιδικών τροφών για το δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό πληθυσμό της Γάζας, που σφαγιάζεται ανελέητα από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, ξεκίνησαν η ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ και ο Σύνδεσμος «ΕΛΛΗΝΟ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΦΙΛΙΑ».
Καλούμε όλους τους ευαίσθητους έλληνες και τους φορείς συλλογικής δράσης να κινητοποιηθούν, όπως κάθε φορά που οι μεγάλοι της Γης γράφουν την ιστορία με το αίμα των μικρών, αλλά αδούλωτων λαών.
Καλούμε όλους τους ευσυνείδητους ανθρώπους να κάνουν κάθε τι δυνατό για να σταματήσει το νέο ολοκαύτωμα, να αποτραπεί μια ακόμη γενοκτονία, να αρθεί ο αποκλεισμός και να σταλεί η απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια.
Επικοινωνήστε με το Δήμο της περιοχής σας, με τις συνδικαλιστικές σας οργανώσεις, με την εκκλησία της ενορίας σας για τα είδη που μπορείτε να προσφέρετε και για τα σημεία παράδοσης.

Μιλήσαμε αυτή την ώρα με τον Vittorio Arrigoni, που βρίσκεται στην βομβαρδιζόμενη κι αποκλεισμένη Γάζα!

Αυτή την ώρα είχαμε – επιτέλους – μια νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό Vittorio Arrigoni.Οι βόμβες των ισραηλινών γουρουνιών έφθαναν στ’ αυτιά μας και ο φίλος Vik βρισκόταν σε νοσοκομείο της πόλης, μαζί με άλλους ξένους εθελοντές και με το φως κεριών βοηθούν τους γιατρούς, οι οποίοι υπεράνθρωπες προσπάθειες προσπαθούν να περιθάλψουν τα θύματα των ναζί.Ο Vik θυμωμένος με τη δύση, με την κυβέρνησή του, αλλά και με τους δήθεν προοδευτικούς πολιτικούς της Ιταλίας που κάνουν διακοπές στα χιονισμένα σαλέ…
- Vik, οι ισραηλινοί ζήτησαν από όλους τους ξένους που είναι στη Γάζα ν’ αποχωρήσουν ως την Παρασκευή…- Ας το ξεχάσουν όλοι τους. Είμαστε Παλαιστίνιοι! 400 ξένοι, έχουμε κι έναν έλληνα μαζί μας, όλοι αποφασισμένοι να μην φύγουμε από τη Γάζα!- Λες να εισβάλουν;- Εκείνο που τους ενδιαφέρει και τους στοιχίζει ακριβά, είναι ότι ενώ τα ΜΜε δεν λένε για τη γενοκτονία, το μακελειό που γίνεται εδώ, εμείς οι ξένοι περνάμε προς τα έξω την ενημέρωση. Έτσι τα συνεχή ψέματά τους καταρρίπτονται! Δεν φεύγουμε!- Τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε;- Αυτό που κάνεις φίλε, είναι ότι καλύτερο. Μάθαμε, μέσω του μπλογκ sibilla για τον έλληνα βουλευτή που γύρισε τα κρασιά, σήμερα για τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει γι’ αυτούς τους ανθρώπους εδώ, τι σημαίνει πως κάποιος επίσημος μίλησε για το δράμα τους.- Εννοώ κάτι άλλο…- Όχι, συνεχίστε να γράφετε. Να λέτε την αλήθεια. Να λέτε για την ντροπή των αναίσθητων δυτικών πολιτικών. Όταν επιστρέψω, αν επιστρέψω, θα πάω στην ιταλική βουλή να τους ρίξω κατάμουτρα τα αίματα των δολοφονημένων παιδιών. Έχουν μεγάλες ευθύνες.Και… τα λόγια του προέδρου σας, που είδαμε σήμερα στο sibilla, θες να ξέρεις πως τα βρήκαν οι φίλοι μας εδώ;Μιλήστε…Παλαιστίνιοι κραυγάζουν: Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο πρόεδρος, ζήτω ο βουλευτής….- Τους ακούς; Τους είπα ότι ήταν το μπλογκ που έγραψε για το βουλαυτή με τα κρασιά και τον έλληνα πρόεδρο σήμερα. Σαν παιδιά κάνουν!
Σε φιλώ, σ’ αγκαλιάζω.
Α… στείλε το βίντεο με το κατέβασμα της ισραηλινής σημαίας από την πρεσβεία του Ισραήλ, δεν το βρίσκω εύκολα στη σελίδα. Αν θες βάλτο ξανά, απόψε αν μπορέσω με την μανιβέλα να φορτίσω την μπαταρία του φορητού, θα είναι γιορτή γι αυτούς και για εμένα.

. . . μια φωτογραφία / χίλιες λέξεις . . .


ένα θλιμμένο προσωπάκι / κόλαφος στην αδιαλλαξία των ισχυρών . . . Όσο θα βλέπω αυτά τα ματάκια να μου προκαλούν πόνο . . . τα δικά μου δεν θα στεγνώσουν ποτέ . . . σαν από τύψεις αν θες / σαν από "ατολμία" δική μας, που ίσως ΔΕΝ θα Δυνηθούν και αυτά κάποτε να χαμογελάσουν κάτω από μια Ελεύθερη Πατρίδα. [Νάσος]

Με αυτά που συμβαίνουν στόν κόσμο...

...το blog μας δεν μπορεί να κάνει διάλειμμα ούτε για τις γιορτές...
Στεκόμαστε στο πλευρό της Παλαιστίνης και του Παλαιστινιακού λαού με κάθε τρόπο και καταγγέλουμε τον νεο ΠΟΛΕΜΟ και νεο κύκλο αίματος που άρχισαν οι Ισραηλινοί και η φιλοπόλεμη ηγεσία τους με την ανοχή και την στήριξη, ποιών άλλων, των Αμερικανών!

Ο Παπούλιας σώζει την τιμή...

Ο Παπούλιας σώζει την τιμή...
Από το sibilla-gr-sibilla.blogspot.com.
Ο Πρόεδρος διασώζει την τιμή και την ιστορία της Ελλάδας, από τη δουλική πολιτική της κυβέρνησης, για τη σφαγή στη Γάζα
Εν ψυχρώ έγκλημα!Νοιώσουμε ταπεινωμένοι για την πολιτική Καραμανλή, Μητσοτάκη-Κούβελα-Μπακογιάννη και σια...
Νοιώθουμε περήφανοι για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας!
1/1/2009: The chairman of Greek Democracy, for the slaughter in the Gaza: «In cold blood crime»!Il presidente della Repubblica Greca, per il macello a Gaza: «È crimine a sangue freddo»!

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Αθάνατος στις σκέψεις μας . . .


ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλή Χρονιά στους τίμιους! Άγιε Βασίλη μου…

…τους έξι μήνες ζωής της Σίβυλλας, διαλοστείλαμε αρκετούς.
Τα βάλαμε με δημοσιοκάφρους, με επιχειρηματίες, δημοτικούς άρχοντες και πολιτικούς.
Παρόλα αυτά, θέλουμε να φέρεις κάτι και σ’ εμάς.
Σου υποσχόμαστε ότι το νέο έτος θ’ αλλάξουμε. Στο ορκιζόμαστε άγιε μας Βασίλη!
Θα γίνουμε σκληρότεροι, περισσότερο κακοί και δεν θα συγχωρούμε τίποτα και σε κανέναν!Ξέρεις, το 2009 θα είναι η χρονιά που θα πάρει πολλούς ο διάβολος!
Γι’ αυτό άγιε Βασίλη, εσύ που φέρνεις δώρα σ’ όλους, εσύ που έχεις μετατρέψει τη γέννηση του Χριστού σε μια καταναλωτική μανία για να πλουτίζουν λίγοι, εσύ που τα δώρα τα κάνεις στους έχοντες και κατέχοντες, εσύ ο προστάτης της ελεύθερης αγοράς και οικονομίας, που καταστρέφει τον πλανήτη, οφείλεις το νέο έτος να μας φέρεις ορισμένα δώρα:
- Να σταματήσει το Ολοκαύτωμα του λαού της Παλαιστίνης
Δολοφονούν αθώους, γυναίκες, μικρά παιδιά. Μια εθνοκάθαρση που ξεπέρασε τον Χίτλερ! Ένα Ολοκαύτωμα για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπονται όλοι οι πολιτικοί κι όχι μόνον οι ηγέτες.
Γιατί να μην πεθαίνουν οι τρομοκράτες μακελάρηδες ναζί;
- Να μην πεθαίνουν οι εργάτες
Το 2008 122 εργάτες έχασαν τη ζωή του. Γι’ αυτό άλλαξε λίγο το κοινωνικό στρώμα που προσφέρουν τη ζωή τους και αφήνουν ορφανά παιδιά.
Γιατί να μην πεθαίνουν οι άπληστοι εργοδότες, που δεν εφαρμόζουν τους κανόνες ασφαλείας γιατί κοστίζουν;
Γιατί να μην πεθαίνουν οι δικαστές που δεν εφαρμόζουν τους έστω κουτσουρεμένους νόμους;
Γιατί όχι οι πολιτικοί που λειτουργούν σαν υπάλληλοι των επιχειρηματιών, που κάνουν νόμους να πληρώνουν περισσότερους φόρους οι εργαζόμενοι και λιγότερους οι πλούσιοι;
Γιατί όχι τα τρωκτικά που έκλεψαν την περιουσία του ελληνικού λαού (ομόλογα, κουμπάροι, υπουργοί που έκλεψαν για τα παιδιά τους, υπουργοί και δικαστές που έκτισαν αυθαίρετα);
Γιατί όχι οι ρασοφόροι, που με τις πλάτες σχεδόν του μισού υπουργικού συμβουλίου έκαναν μπίζνες μα τη δημόσια περιουσία;
Γιατί όχι αυτοί που έδωσαν ντοκτορά στην ιατρική στην πρωθυπουργική σύζυγο, πριν πάρει πτυχίο ιατρικής;
Γιατί να μην πεθαίνουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι του κράτους και του παρακράτους που δολοφονεί, που ψεκάζει με καρκινογόνα χημικά τα παιδιά μας;
- Ένα μεγάλο ξυπνητήρι, ακουστικά βαρηκοΐας και γυαλιά μυωπίας
Για να ξυπνήσει, να αφουγκραστεί, να δει η δημοκρατική αντιπολίτευση. Να δουν τα δημοκρατικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ΚΚΕ), που οδηγεί τη χώρα η ξεφτιλισμένη δεξιά και ν’ αναλάβουν μια ελάχιστη κοινή δράση, να βρουν μια ελάχιστη κοινή γλώσσα συνεννόησης απέναντι στη δεξιά.
- Άνεργους, ενοικιαζόμενους, συνταξιούχους
Δώσε στους ανθρώπους αυτούς μια ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Κάνε να βρουν ένα κοινό σημείο ενότητας τα δημοκρατικά κόμματα, που θα μπορεί να προσφέρει μια αχτίδα αισιοδοξίας.
- Έναν δικαστή
Φέρε μας ΕΝΑΝ δικαστή που θα είναι λειτουργός της δικαιοσύνης κι όχι πειθήνιο όργανο μιας κυβέρνησης απατεώνων. Ένας αρκεί άγιε Βασίλη, ίσως κάνει κάποιους να αισθανθούν τύψεις και να πάψουν να λένε πάντα ναι στις παρανομίες της δεξιάς. Έναν δικαστή που θα τολμήσει να δικάσει υπουργούς που πιάστηκαν στα πράσα, υπουργούς που έχτισαν παράνομα, τον Σανιδά που έκανε αυθαίρετο και παρανόμησε, τους εργοδότες που κλέβουν τον ιδρώτα του εργάτη…
Έναν δικαστή που δεν θα δικάζει σήμερα το νεαρό Άραβα, που κατέβασε τη σημαία των ναζί Ισραηλινών, αλλά τους απατεώνες πολιτικούς.
Έναν δικαστή που θα τιμωρήσει δίκαια το κράτος και το παρακράτος, που βιάζει τα όνειρα της νεολαίας μας!
- Παιδεία, Υγεία
Φέρε την συμφωνία των δημοκρατικών πολιτικών κομμάτων, πάνω σε ορισμένους αυτονόητους άξονες: δωρεάν δημόσια παιδεία, δωρεάν υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους πολίτες. Η ελάχιστη προσφορά ενός κοινωνικού κράτους, προς τους πολίτες που πληρώνουν φόρους και τώρα αυτούς τους φόρους νέμονται τα δεξιά τρωκτικά του Καραμανλή.
Φέρε αυτά τα δώρα άγιε Βασίλη μας…
Κακή Χρονιά στους ναζί του 2008 και τους υποστηρικτές τους (ΗΠΑ – Ευρώπη), στους εκμεταλλευτές των εργαζομένων, στους πολιτικούς που εμπλέκονται σε σκάνδαλα, στις οικογένειες των πολιτικών που πλουτίζουν και κλέβουν τη δημόσια περιουσία, στους τοκογλύφους τραπεζίτες όλου του κόσμου…
Καλή Χρονιά σ’ όλους τους τίμιους Έλληνες και Ελληνίδες!

Ο ευρωβουλευτής Giulietto Chiesa, ταράζει τα νερά της κοιμώμενης αμερικανόπληκτης ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς!

Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
Η αιματηρή και άνανδρη επίθεση του Ισραήλ εναντίον των κατοίκων της Γάζας, αποτελεί ντροπή για τη διεθνή κοινότητα που επέτρεψε να συμβεί και δεν έκανε τίποτα για να την αποτρέψει και να την σταματήσει.
Τα δυτικά ΜΜΕ περιγράφουν τα γεγονότα με την ίδια, απαράδεκτη μεροληψία, που περιέγραψαν την επίθεση της Γεωργίας εναντίον της Νότιας Οσετίας, τον περασμένο Αύγουστο.Θυμίζω ότι η Ρωσία καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για «δυσανάλογη» αντίδραση. Τώρα τι λένε οι ευρωβουλευτές εκείνοι οι ευρωβουλευτές που είχαν ψηφίσει εκείνη την καταδίκη; Θα παραμείνουν σιωπηλοί;
Η πλήρης αλληλεγγύη μου είναι προς τον Παλαιστινιακό λαό. Τον Λαό Μάρτυρα:
Η ισραηλινή κυβέρνηση, μ’ αυτή τη νέα σφαγή, αποδεικνύει ότι είναι ένας κίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη. Και, όπως συμβαίνει συχνά στους ηλίθιους, καταλήγει να είναι επικίνδυνη και για τον εαυτό της, όπως συμβαίνει μ’ αυτούς που αγνοούν τους διεθνείς κανόνες, αλλά επίσης και την ιστορία των Λαών.
Giulietto Chiesa, ευρωβουλευτής, 31 Δεκέμβρη 2008Πηγή: INFOPAL

* Ποιος είναι ο ευρωβουλευτής Giulietto Chiesa;